+381 (0)15 350 282 mvukdragovic@gmail.com

_____Dana 27.11.2019. godine u sali muzičke škole „Mihailo Vukdragović” sa početkom u 19 časova, održan je Koncert Aleksandra Sinčuka, pijaniste.

_____Aleksandar Sinčuk još kao student Centralne muzičke škole počeo je da nastupa širom Rusije i inostranstva. Tokom studija na Moskvskom konzervatorijumu pod mentorstvom Valerija Mjasetskog, postao je laureat mnogih prestižnih pijanističkih konkursa. Između ostalih, ističu se Prva nagrada na Međunarodnom konkursu Rahmanjinov u Moskvi i Zlatna medalja na Međunarodnom konkursu Vladimir Horovic u Kijevu.
_____ Posle uspeha na IV Međunarodnom konkursu Rahmanjinov, Aleksandar Sinčuk uspešno debituje u Karnegi Holu 2009. godine. Danas se njegovi nastupi održavaju u značajnim koncertnim dvoranama širom Rusije, kao što su Velika sala Moskovskog konzervatorijuma, Dvorana Međunarodnog doma muzike Svetlanov u Moskvi, Koncertna sala Marijinskog teatra. U inostranstvu Aleksandar Sinčuk nastupa širom Evrope, SAD, Portoriku, Turskoj, Kini i Južnoj Koreji.
_____Aleksandar Sinčuk je gost brojnih festivala klasične muzike kao što su Međunarodni festival „Lica savremenog pijanizma” u Sankt Peterburgu, BEMUS u Srbiji, Ohridsko leto u Makedoniji, Moskovski muzički festival mladih, Piano Follies u Francuskoj, Kineski međunarodni pijanistički festival, Muzički festival u Bratislavi, Evropski muzički festival u Bugarskoj itd. Februara 2017. godine učestvovao je na ceremoniji zatvaranja III Zimskih svetskih vojnih igara u Sočiju.
_____Pijanista Aleksandar Sinčuk sarađuje sa brojnim ruskim i međunarodnim simfonijskim orkestrima, uključujući Orkestar Marijinski, Nacionalni filharmonijski orkestar Rusije, Simfonijski orkestar Moskve „Ruska filharmonija”, Brandenburški državni orkestar iz Frankfurta, Sofijska nacionalna filharmonija, a nastupa sa proslavljenim dirigentima kao što su Vladimir Spivakov, Dmitrij Jurovski, Valerij Georgijev, Vjačeslav Ređa, Dmitrij Vasilijev, Feliks Korobov, Fabio Mastranđelo, Nikolaj Đađura, Aleksej Kornijenko, Anatolij Levin, Valerij Poljanski, Maksim Eškenazi, Uroš Lajovic, Đorđe Pavlović, Hauard Grifits itd.
_____Od 2014. godine Aleksandar Sinčuk se bavi pedagoškim radom. Godine 2015-2016. radio je kao asistent na Državnom moskovskom konzervatorijumu Čajkovski. Redovno održava majstorke kurseve u Evropi, Americi i Aziji.
_____Solistički album Aleksandra Sinčuka koji sadrži remek dela ruskih kompozitora Čajkovsog, Skrjabina i Rahmanjinova snimljen je u Velikoj sali Moskovskog konzervatorijuma, a izdao ga je Classical Records 2014. godine.
_____Od 2019. godine predaje na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

_____Program koncerta:

• Ludvig van Betoven: Sonata op. 57 „Apasionata”
• Franc List: „Mefisto valcer” br.1
• Sergej Rahmanjinov: Komadi – Fantazije op. 3
Muzički momenti op. 16


Program koncerta